Hoe werkt videocoaching met Marijn?

Kennismaking

Tijdens de kennismaking bespreken we jouw situatie op dit moment. Waar wil je inzicht in krijgen en welke doelen heb je? Samen beslissen we in welke (werk-)situatie ik jou film.

Eerste filmsessie

Het is meestal even wennen, gefilmd worden. Maar ik beloof, je vergeet al gauw dat de camera er is. Ik ben onopvallend aanwezig. Zo kan ik jouw gebruikelijke manier van doen goed vastleggen.

Na afloop kijk ik de beelden terug om te analyseren hoe jij communiceert. Ik let daarbij op alles wat invloed kan hebben op de interactie tussen jou en de ander(en): op wat je zegt en hoe, je toon, taal, stemgebruik, non-verbale communicatie, gedrag en uitstraling.

Samen terugkijken

Ik selecteer een aantal representatieve en leerzame fragmenten. Die kijken we samen terug. Ik vraag je te reflecteren op wat jij jezelf ziet doen. En wat het effect daarvan is op anderen. Soms kijken we een fragment nog eens terug om er dieper op in te gaan.

Door de beelden te bekijken en erover te praten, word je je bewust van je gedrag. Wat doe je goed, wat kan beter? Ik geef je praktische tips en adviezen waarmee je direct aan de slag kunt.

Vervolgstappen

Tijdens een volgende ronde van filmen en bespreken, kun je goed zien hoe jij je ontwikkelt. Ook krijg je nog beter inzicht in jezelf: welke kwaliteiten en talenten heb je? En hoe komen die het beste tot zijn recht?

Het resultaat

Na de videocoaching weet je hoe je overkomt op anderen. Je hebt gezien hoe mensen om je heen op jou reageren en weet hoe je daar zo goed mogelijk op in kunt spelen. Je hebt zelfs details gezien die normaal gesproken langs je heen gaan – een video legt immers veel meer vast dan wijzelf kunnen registreren.

Het resultaat van deze inzichten is dat je effectiever communiceert. Voor de een betekent dit dat er voortaan meer orde is in de klas, een ander vindt het makkelijker om zijn team op het goede spoor te krijgen, of om verkoopgesprekken positiever te laten verlopen. Je zult met meer zelfinzicht anderen tegemoet treden.

Extra dimensie

Wil je meer uit de videocoaching halen? Dan kan ik interviews houden met jouw leerlingen, publiek of teamleden. Zij vertellen hoe ze jou ervaren. Ook die interviews leg ik vast op beeld en bespreken we samen.

driehoekje

Goed om te weten

De beelden zijn alleen voor jou en mij bestemd en worden NIET openbaar gemaakt. Dat leggen we schriftelijk vast. Jij moet je veilig voelen, dat is voor mij een vereiste.
Als videocoach ben ik gebonden aan dit gedragsconvenant

Hoe werkt videocoaching met Marijn?

Kennismaking

Tijdens de kennismaking bespreken we jouw situatie op dit moment. Waar wil je inzicht in krijgen en welke doelen heb je? Samen beslissen we in welke (werk-)situatie ik jou film.

Eerste filmsessie

Het is meestal even wennen, gefilmd worden. Maar ik beloof, je vergeet al gauw dat de camera er is. Ik ben onopvallend aanwezig. Zo kan ik jouw gebruikelijke manier van doen goed vastleggen.

Na afloop kijk ik de beelden terug om te analyseren hoe jij communiceert. Ik let daarbij op alles wat invloed kan hebben op de interactie tussen jou en de ander(en): op wat je zegt en hoe, je toon, taal, stemgebruik, non-verbale communicatie, gedrag en uitstraling.

Samen terugkijken

Ik selecteer een aantal representatieve en leerzame fragmenten. Die kijken we samen terug. Ik vraag je te reflecteren op wat jij jezelf ziet doen. En wat het effect daarvan is op anderen. Soms kijken we een fragment nog eens terug om er dieper op in te gaan.

Door de beelden te bekijken en erover te praten, word je je bewust van je gedrag. Wat doe je goed, wat kan beter? Ik geef je praktische tips en adviezen waarmee je direct aan de slag kunt.

Vervolgstappen

Tijdens een volgende ronde van filmen en bespreken, kun je goed zien hoe jij je ontwikkelt. Ook krijg je nog beter inzicht in jezelf: welke kwaliteiten en talenten heb je? En hoe komen die het beste tot zijn recht?

Het resultaat

Na de videocoaching weet je hoe je overkomt op anderen. Je hebt gezien hoe mensen om je heen op jou reageren en weet hoe je daar zo goed mogelijk op in kunt spelen. Je hebt zelfs details gezien die normaal gesproken langs je heen gaan – een video legt immers veel meer vast dan wijzelf kunnen registreren.

Het resultaat van deze inzichten is dat je effectiever communiceert. Voor de een betekent dit dat er voortaan meer orde is in de klas, een ander vindt het makkelijker om zijn team op het goede spoor te krijgen, of om verkoopgesprekken positiever te laten verlopen. Je zult met meer zelfinzicht anderen tegemoet treden.

Extra dimensie

Wil je meer uit de videocoaching halen? Dan kan ik interviews houden met jouw leerlingen, publiek of teamleden. Zij vertellen hoe ze jou ervaren. Ook die interviews leg ik vast op beeld en bespreken we samen.

driehoekje

Goed om te weten

De beelden zijn alleen voor jou en mij bestemd en worden NIET openbaar gemaakt. Dat leggen we schriftelijk vast. Jij moet je veilig voelen, dat is voor mij een vereiste.
Als videocoach ben ik gebonden aan dit gedragsconvenant